1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Gelukkig staat niemand er alleen voor. Tijdens de donkere decemberdagen geeft Nederland voor het 5e jaar op rij licht, dankzij de succesvolle lampionnenactie van KWF Kankerbestrijding. Wij zijn trots dat wij de campagne voor de 2020 editie van deze actie weer mochten ontwikkelen.
Heel Nederland geeft licht. 
Vanaf 17 november activeren we heel Nederland een lampion te doneren om steun en liefde te bieden aan iemand die geraakt is door kanker. Voor de campagne van dit jaar is de online tooling verrijkt met een extra element: samen doneren en het opwaarderen van lampionnen. Daarnaast is in lijn met de nieuwe merkstrategie van KWF, de aandacht verbreed van genezen naar ook goede zorg en nazorg. De campagne Nederland geeft licht is te zien en horen op TV, radio, digital out of home en op social.

Een hart van lampionnen met een verhaal
Op kwf.nl/geeflicht kan ook dit jaar iedereen een lampion donoren en de verhalen achter de lampionnen tot zich nemen. Door je lampion te delen met (groepen) vrienden, familie of op sociale kanalen vergroot je de waarde van jouw lampion met extra (anonieme) giften. Alle gedoneerde lampionnen komen zowel online als in de live uitzending op 20 december (SBS6, 17:00) samen in een groot hart van licht.

Succesvolle start
Al in de eerste campagneweek zij bijna 12.000 unieke lampionnen gedoneerd. Ook het nieuwe deel- en opwaardeermechanisme wordt zeer actief gebruikt. Zo zijn er zelfs lampionnen waar al 65 aanvullende donaties op zijn gedaan. De opbrengst van de lampionnen draagt volledig bij aan genezing, goede zorg en een beter leven voor iedereen die leeft met kanker.

Wil jij ook bijdragen? Kijk op kwf.nl/geeflicht en doneer een lampion en/of deel deze actie. Lees alles over de campagne in de Energize Newsroom