Hoya wilde de lancering van de 'LifeStyle 3' en 'Balansis' lenzen aangrijpen om de verkoop van progressieve glazen te stimuleren. Maar hoe zorg je er op een leuke manier voor dat maar liefst 80.000 Eye Care Professionals binnen EMEA hun maandelijkse sales verhogen?
We ontwikkelden voor HOYA de B2B-campagne ‘Spot or Not’. ECP’s worden uitgedaagd om digitaal de Big 5 te spotten en maken zo kans op een exclusieve safaritrip. Met de verkoop wordt niet alleen het zicht van de klanten verbeterd, maar vergroten ze ook de kans om de hoofdprijs te winnen.

De internationale campagne ging van start met een promotie van de actie, waar ECP’s zich via een lokale actiesite konden inschrijven voor hun deelname. Daarna ontvangen ECP’s iedere maand een update over de tussenstand. Als ze op schema liggen dan spotten ze een dier. En zo niet, dan zie je niets anders als een droge en verlaten Savanne. Als het de ECP’s lukt om de verkopen binnen 6 maanden een boost te geven en hun target te halen, dan staan ze oog in oog met de Big 5.