Ren tegen kanker met de KWF Support Socks

Met veranderend geefgedrag van jongeren en het wegvallen van grote sponsorevenementen is er behoefte aan aanvullende nieuwe fondsenwervingsmethoden. Daarom ontwikkelde Energize de KWF Support Socks, in samenwerking met KWF en STOX Energy Socks.

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Voor al die miljoenen levens maakt KWF al ruim 71 jaar het verschil. Dankzij baanbrekend onderzoek of door het snel bereikbaar maken van dure geneesmiddelen. Maar net zo goed met initiatieven als inloophuizen en de community kanker.nl om ondersteuning te bieden. We mobiliseren heel Nederland voor onze gezamenlijke missie: minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker. Om dit werk goed te blijven doen en nog grotere stappen te kunnen maken is veel geld nodig, heel veel.
Vernieuwende wervingsmethoden
Hoewel KWF nog steeds een grote en trouwe schare vaste donateurs heeft, zijn jongere mensen steeds minder bereid een vaste maandelijkse bijdrage te doen. Zij geven liever incidenteel, aan acties waarbij zij zich persoonlijk betrokken voelen en op momenten en manieren waarop het voor hen relevant is. De noodzaak van investeren in onderzoek naar de ziekte en het leven met en na kanker is natuurlijk blijvend urgent, maar het is lastiger om net zoveel geld op te halen. Helemaal nu vanwege corona grote sponsorevenementen niet door kunnen gaan. Daarom is er behoefte aan vernieuwende, aanvullende vormen van fondsenwerving, waarbij het aanbod echt iets moet toevoegen aan het leven van de potentiële donateur.

Omdat in 2020 de sponsor hardloopevenementen niet door konden gaan, bedacht Energize de KWF Support Socks om hardlopers ook nu in beweging te brengen voor KWF. Met 2,4 miljoen Nederlandse hardlopers, is het een van de vier grootste sporten van Nederland. Maar het is ook een blessuregevoelige sport en dat baart menig renner soms zorgen. De steunsokken van STOX Energy Socks bieden een oplossing door bewezen minder blessures, spierpijn en vermoeide benen. Een waardevolle investering voor hardlopers en een echte win-win in het geval van de KWF Support Socks.
Geef met de KWF Support Socks
De speciale editie high-tech compressiesokken van Stox Energy Socks biedt niet alleen steun voor hardlopers, maar ook voor iedereen die door kanker geraakt is. Bij aankoop van de KWF Support Socks gaat 50% van het aankoopbedrag naar kankeronderzoek. Vanaf 4 maart 2021 zijn de KWF Support Socks voor €49- te koop op stoxenergy.com/kwf. Een aanwinst voor jezelf, maar ook een perfect cadeau voor een fervent hardloper. Zo kan KWF stappen maken, dankzij iedere stap die een hardloper zet.